vissza az MMC Chiptuning Fõoldalra

vissza az Opel típustáblázathoz

Az Adam Opel AG az egyik legfontosabb német autóipari cég. Autók, motorok, valamint az ezekhez való alkatrészek minőségi gyártói. A cég a General Motors tulajdonában van.

1963-ban alapították a céget, mint családi vállalkozást, Rüsselsheimben. Érdemes megemlíteni, hogy a családi vállalkozás ekkor még varrógépek és kerékpárok előállításával foglalkozott. Csupán az 1989-es évben kezdett el autókat gyártani a cég. A második világháború nagyon végzetes fordulópont volt a cég életében, az Opel gyárat teljesen lebombázták, majd a terveket a szovjetek eltulajdonították. Ezt bizonyítja, hogy Moszkvics néven Opel Kadetteket lehetett beszerezni a Szovjetúnióban. Sikeresen azonban az Opel cég ismét erőre kapott és számos új műszaki újdonsággal lépett a piacra.

2009-ben végzetes döntést hozott a General Motors igazgatósága, melynek következtében az Opel vállalat nehéz helyzetbe került.

Ismert modelljei: Opel Rekord, Anglia A,B; Adam, Corsa A, B, C, D; Combo A, B; Tigra A, B; Mokka, Kadett, Kadett C, D, E; Astra F, g, H, J; Cascada, Calibra, Ascona, Vectra, Omega, Senator, Meriva..stb..

vissza az oldal tetejére
MMC Autochip LinkedIn profil
MMC Autochip YouTube csatorna

Protected by Copyscape Web Plagiarism Detector
Copyright © Minden jog fenntartva | design by DC
Jogi Közlemény

MMC Autochip YouTube csatorna
MMC Autochip LinkedIn profil
a Facebookon: MMC Autochip Chiptuning Facebook oldal
Top