vissza az MMC Chiptuning Fõoldalra

vissza a Citroen típustáblázathoz

Eredetileg a céget fogaskerekek gyártása céljából alapították, aminek a cég emblémáján is jól látható a jele, a fordított V betű formájában. A cégalapító André Citroen volt, aki 1935. július 3-án hunyt el.

A Type A, az első modell megjelenése 1914-re tehető. A Traction Avant már 1933-ban megjelent és nagy sikert aratott modell, mely már elektromos fényszóróval és egyéb extrákkal tündökölt. Végsebessége elérte a 130 km/h-át.

A Citroen 2CV alapötlete már a második világháború előtt megszületett, azonban a háború miatt csak később vált valósággá. 1990-ig bezárólag több mint hat millió modellt gyártottak.

A Citroen DS modellt 1955-ben mutatták be és ezek után rengeteg megrendelés érkezett a gyártására. Hihetetlen sikert aratott ez a modell. Összesen csaknem 1 500 000 példány készült a DS modellből, melynek oka lehetett az, hogy a korban egyedülálló hidropneumatikus felfüggesztés már megjelent ebben a modellben.
A Citroen SM modell a hetvenes években jelent meg, majd ezt követte a CX modell, melyet 1974-ben kezdtek gyártani egészen 1991-ig bezárólag. A CX modellek megjelenése után következett a PSA korszak. Megjelentek az AX, BX és XM modellek. A Citroennek számos technikai újítása volt, ilyenek például a következők: HDi turbodízel motorok, részecskeszűrő FAP, hidropneumatikus felfüggesztés.

vissza az oldal tetejére
MMC Autochip LinkedIn profil
MMC Autochip YouTube csatorna

Protected by Copyscape Web Plagiarism Detector
Copyright © Minden jog fenntartva | design by DC
Jogi Közlemény

MMC Autochip YouTube csatorna
MMC Autochip LinkedIn profil
a Facebookon: MMC Autochip Chiptuning Facebook oldal
Top