vissza az MMC Chiptuning Fõoldalra

vissza a Honda típustáblázathoz

A tokiói székhelyű multinacionális vállalat 1948-ban jött létre. Honda Motor Co. Ltd. fejlődésének és megismételhetetlen sikereinek titka a színvonalas kutató-fejlesztői stáb kialakítása volt. A fejlesztő mérnökök nem csak hihetetlen magas színvonalú modellek fejlesztésével tűntek ki, hanem a környezetvédelmi megfontolások is főszerepet kaptak az egyes modellek kifejlesztésénél. Ezzel olyan egyedülálló műszaki, technikai előnyökkel bírt a cég, hogy hamarosan világcéggé növekedett, melynek következtében 34 országban közel 110 termelő-és fejlesztőegységet működtetnek.

Fontos fordulópont az 1977-es év, hiszen ettől az időponttól kezdve a legnagyobb felvásárló a Honda modellekre az Egyesült Államok és nem Japán. Az USA után Európában Németország, Anglia és Olaszország a legnagyobb Honda gépjármű felvásárló.

Termelési ágai igen szerteágazóak, nem csak repülőgépekben használatos hajtóműveket, hanem munkagépeket is gyártanak. Számos fejlesztésük az alternatív energiák felhasználásán alapul, nem csoda a rengeteg sikeresen megszerzett nagydíj.

A cég személygépkocsik, teherautók, motorkerékpárok, elektromos generátorok, robogók gyártója, emellett részt vállalnak a robottechnika területén, valamint érdekeltek a tengeri berendezések és a sugárhajtóművek tervezésében is.

Az autógyártás a cég 15 éves működése után következett be, azonban osztatlan sikereket arattak modelljei az egész világon.

Híres Honda típusok: Honda Civic, Honda CRX, Honda Fit, Honda FR-V, Honda HR-V, Honda Accord, Honda Jazz, Honda Prelude, Honda Shuttle..stb.

vissza az oldal tetejére
MMC Autochip LinkedIn profil
MMC Autochip YouTube csatorna

Protected by Copyscape Web Plagiarism Detector
Copyright © Minden jog fenntartva | design by DC
Jogi Közlemény

MMC Autochip YouTube csatorna
MMC Autochip LinkedIn profil
a Facebookon: MMC Autochip Chiptuning Facebook oldal
Top